Ga direct naar de inhoud Ga direct naar het hoofdmenu Ga direct naar het zoekveld
 
Zondag 8 t/m vrijdag 13 maart 2015

Cursus Klinische Epidemiologie op Schiermonnikoog (LUMC)

Deze cursus is bedoeld voor hen die betrokken zijn bij patiëntgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek. Dit kunnen zowel klinisch werkzame artsen, assistentgeneeskundigen, maar ook specialisten en onderzoekers in opleiding (AIO’s en OIO’s) zijn. De cursus richt zich met name op observationeel onderzoek.

Doel van deze intensieve cursus is de deelnemers in 1 week tijd de basisprincipes van epidemiologisch onderzoek bij te brengen die nodig zijn bij het opzetten, uitvoeren, analyseren en interpreteren van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Hierbij zal voortdurend theorie afgewisseld worden met oefeningen, zodat de deelnemers de gangbare epidemiologische analysemethoden aanleren, met potlood en papier en ondersteund door computerdemonstraties.

De cursus begint op een basisniveau en eindigt op een middenniveau. Er is geen specifieke voorkennis vereist, wel zal reeds vóór de cursus lesmateriaal bestudeerd moeten worden.

Gezien het intensieve karakter van de cursus kan slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen.

Kosten

De cursusprijs, inclusief logies en maaltijden, bedraagt € 1.550,- op basis van gedeelde kamers. Tegen een meerprijs van € 500,- is een beperkt aantal éénpersoonskamers beschikbaar. Van de procedure voor aanvraag van een éénpersoonskamer worden deelnemers schriftelijk op de hoogte gesteld. Vanwege de beperkte beschikbaarheid is het mogelijk dat niet aan alle aanvragen kan worden voldaan.

Reiskosten komen voor eigen rekening.

Inschrijving

Online inschrijving per 1 september 2014 via LUMC.nl. De inschrijving sluit op 28 november 2014.

Kijk voor meer informatie op LUMC.nl