Voor ongewild urineverlies bij vrouwen bestaat een effectieve behandeling. Die kunnen zij nu zelfstandig doorlopen dankzij de app URinControl. De interesse is groot, zegt huisarts en onderzoeker Marco Blanker.

Lees interview

Suïcidale gedachten komen veel voor in de gesloten jeugdzorg. Wat jongeren zou helpen is een goede band met zorgverleners, vertellen zij in onderzoek. En soms een knuffel.

Lees artikel

Begeleiding van oudere hartpatiënten na opname in het ziekenhuis voorkomt complicaties niet zomaar, blijkt uit onderzoek. Inzicht in welke subgroep er wél baat bij heeft, is gewenst.

Lees artikel

Bijsluiters van medicijnen sommen alle mogelijke bijwerkingen op, maar zeggen weinig over de praktijk. Een nieuw systeem maakt de werkelijke effecten voor patiënten zichtbaar.

Lees interview

Kinderen die verwekt zijn met donorzaad, hebben het recht om vanaf hun 16e jaar contact te zoeken met hun donor. Hoe hebben kinderen en donoren een ontmoeting ervaren?

Lees artikel
Column

Zorgverzekeraar De Friesland gaat dansen vergoeden voor mensen met de ziekte van Parkinson. Een goed begin, stelt Tineke Abma: kunst verdient een structurele plek in de zorg.

Lees column

Om de maatschappelijke participatie van inwoners te stimuleren, hanteren Houten en 2 andere gemeenten de menselijke maat. ‘De basishouding is: wat heeft u nodig?’

Lees artikel
Parel

Hoe kunnen instituties inclusiever worden voor psychisch kwetsbare jongeren? Dat bespraken ervaringsdeskundigen met beleidsmakers en docenten. Het project ontving een ZonMw Parel.

Lees artikel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: de uit Israël afkomstige Lynn Bar-On, onderzoeker in Amsterdam, Leuven en Gent.

Lees Buitengaats
Parel

De ScheidingsATLAS biedt ouders informatie én de kans ervaringen te delen over opvoeden na scheiding. Dat werkt ‘helend’, vertelt een vader in een video over dit Parel-winnende project.

Bekijk video

Onderzoek in beeld

Onderzoek in beeld

De vaccinaties tegen COVID-19 werken minder goed bij mensen met een verstoord immuunsysteem. Wat is daaraan te doen? Diverse studies met deze doelgroep zijn in volle gang.

Bekijk animatie

Mediator vernieuwt

Na 20 jaar Mediator is het tijd voor verandering. Volgend jaar verschijnt een opvolger voor ons digitale magazine.

Lees artikel

ZonMw volgen?

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen door u te abonneren op nieuwsbrieven.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website