Hoe kan de fysieke omgeving het leven van mensen met ernstige beperkingen prettiger maken? Het ontbreekt aan wetenschappelijke kennis, wel zijn er nu enkele vuistregels.

Lees het artikel

Nederland bevordert gezonde voeding te weinig, laat het internationale PEN-project zien. ‘Het wordt ons veel makkelijker gemaakt om ongezondere dan gezonde producten te kopen.’

Lees het artikel

Living labs om sport en bewegen te stimuleren zijn in trek. Dankzij betrokkenheid van burgers ontstaan aansprekende initiatieven, zoals de ‘verrijkte schooldag’ in Oldambt.

Lees het artikel

Traditioneel wordt een verwijderde galblaas of blindedarm altijd onderzocht op mogelijke kankercellen. Die routine is overbodig, bewijst aankomend chirurg Vivian Bastiaenen.

Lees het artikel

Steden gezond inrichten, dat wil het Zuid-Limburgse consortium RuimteGIDS. Ontwerpers, ambtenaren, wetenschappers, bewoners en GGD maken samen plannen voor de openbare ruimte.

Lees het artikel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: de uit Polen afkomstige Hanna Dusza, werkzaam bij de Universiteit Utrecht.

Lees Buitengaats
Column

Oprukkende teken, ouderen die sterven door hitte: de klimaatverandering leidt tot nieuwe gezondheidsrisico’s. Madeleen Helmer pleit voor actie om de gevolgen te beperken.

Lees column
Parel

Hoe kun je het hart zichzelf laten defibrilleren? Daniël Pijnappels bedacht een ingenieuze methode, die bij proefdieren al werkt. Hij ontvangt hiervoor een ZonMw Parel.

Lees het artikel
Parel

Tijdig praten over zorg in de laatste levensfase vraagt bij mensen met een verstandelijke beperking iets extra’s. Een aanpak hiervoor is bekroond met een Parel van ZonMw.

Lees het artikel

Abonneren op Mediator

U kunt zich aanmelden voor ons webmagazine Mediator.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website