Alvleesklierkanker is vaak fataal, doordat de tumor pas laat wordt ontdekt. Een nieuwe bloedtest maakt vroege opsporing mogelijk bij mensen met erfelijke aanleg voor de ziekte.

Lees het artikel

Hoe word je leidend in onderzoek? Gepromoveerde verpleegkundigen leren dat in het programma Leadership Mentoring in Nursing Research. ‘We zien dat ze sterker in hun schoenen staan.’

Lees het artikel

Dankzij het programma Sportimpuls zijn meer mensen – ook kwetsbare groepen – gaan bewegen en sporten. ‘Je moet mensen verleiden met iets wat ze leuk vinden.’

Lees het artikel

8 gemeenten zochten uit hoe ze vluchtelingen beter aan het werk konden helpen. De lessen zijn nu gebundeld. Zoals: begeleid vluchtelingen intensief en speel in op taalachterstand.

Lees het artikel

Mensen met onbegrepen gedrag eindigen vaak in een politiecel. Niet in Friesland: daar zorgen de rijdende hulpverleners van de Rapid Responder GGZ effectief voor de-escalatie.

Lees het artikel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: Reuven Agami, werkzaam bij het Nederlands Kanker Instituut en afkomstig uit Israël.

Lees Buitengaats
Column

Meer begrip tussen artsen en patiënten die klachten houden na lymeziekte. Dat wil Joppe Hovius bereiken met zijn boek, dat verscheen in de Week van de Teek (19-23 april).

Lees column
Parel

Kinderen kunnen veel vaker meedoen aan wetenschappelijke studies dan nu gebeurt. De website Kindenonderzoek.nl, bekroond met een ZonMw Parel, biedt daarvoor handvatten.

Lees het artikel
Parel

Na een hartinfarct ontstaan soms complicaties. Om die beter te kunnen voorspellen, zette Parel-winnaar Folkert Asselbergs een samenwerking op om patiëntendata te ontsluiten.

Lees het artikel

Abonneren op Mediator

U kunt zich aanmelden voor ons webmagazine Mediator.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website