Peuters die veel bewegen en gezond eten, hebben een grote kans dat op latere leeftijd ook te doen. SuperFIT stimuleert een gezonde leefstijl op het peuterdagverblijf én thuis.

Lees het artikel

HPV-vaccinatie halen of niet? Online keuzehulp informeert meisjes en hun moeders op maat.

Lees het artikel
Parel

Een betrouwbare sneltest maakt de behandeling van malaria effectiever en voorkomt onnodig antibioticagebruik. Onderzoekers in Burkina Faso en Amsterdam ontwikkelden hem gezamenlijk.

Lees het artikel

Met tijdige hulp komen mensen met een lichte verstandelijke beperking minder vaak in aanraking met justitie. Twaalf projecten leveren hiervoor nieuwe handvatten.

Lees het artikel

Om kindermishandeling te stoppen, is signalering stap één. Het is zinvol leerkrachten hiervoor toe te rusten, ontdekte Cees Hoefnagels. ‘Durf te vragen: hoe is het thuis?’

Lees het artikel
Parel

Hartchirurg Dave Koolbergen bedacht een wonddouche die complicaties na openhartoperaties tegengaat. Na jaren van testen en financiering vinden, is nu een prototype in de maak.

Lees het artikel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: Portugees Noel de Miranda, hoofd van de vakgroep Cancer Immunogenomics bij het LUMC.

Lees Buitengaats
Column

Wetenschappers en politici: luister naar mensen met een beperking, dan krijg je beter onderzoek en beleid. Een oproep van minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink.

Lees de column
Onderzoek in beeld

Vlogserie ‘Wie zoeken antwoorden op COVID-19?’: onderzoekers vertellen hoe zij licht werpen op vragen waarvoor corona ons stelt.

Bekijk de vlogs

Abonneren op Mediator

U kunt zich aanmelden voor ons webmagazine Mediator.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website