Hoe maakt een westers dieet mensen eigenlijk ziek? Een vergelijking van stedelijke en rurale Afrikanen geeft inzicht in de biologische effecten van eetgewoonten.

Lees het artikel

Alcoholverslaafde ouders staan meer open voor hulp dan professionals denken, ontdekte Dorothee Horstkötter. Als de hulpverlener maar begint bij het achterliggende probleem.

Lees het artikel

Wat te doen als een familielid of vriend suïcidale gedachten heeft? Verpleegkundig specialist Hans van der Weijden ontwikkelde een cursus voor naasten.

Lees het artikel
Parel

Het preventieve hiv-medicijn PrEP is toepasbaar en kosteneffectief, bewezen Amsterdamse onderzoekers. Het betekent een grote stap in de Nederlandse hiv-preventie.

Lees Parel

De virtuele assistente Anne biedt mensen een geheugensteuntje in hun dagelijks leven. De Nederlandse e-health-toepassing wordt in vijf landen onderzocht.

Lees het artikel

Vanaf maart kunnen jongeren meedoen aan de maatschappelijke diensttijd. In tientallen proeftuinen is uitgezocht waarvoor zij warmlopen.

Lees het artikel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: Robin van der Lee, bioinformaticus in Vancouver, Canada.

Lees Buitengaats
Column

Wat maakt ZonMw tot een succes? De mensen voor wie én met wie ze werkt, stelt vertrekkend directeur Henk Smid.

Lees column

Abonneren op Mediator

U kunt zich aanmelden voor ons webmagazine Mediator.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website