Het blijkt mogelijk hemofilie doelmatiger te behandelen door medicijnen individueel te doseren. Artsen, wetenschappers en patiënten werken nu verder aan persoonsgerichte behandeling.

Lees het artikel

‘Zitten we nog op één lijn?’ Zo kunnen gezinshulpverleners en ouders vruchtbaar samenwerken

Lees het artikel

Blijven strijden tegen hardnekkige bacteriën: hoe Nederland antibioticaresistentie onder controle kan houden

Lees het artikel
Parel

Wiesje van der Flier ontwikkelde een model dat de kans op dementie nauwkeuriger voorspelt. ‘Het kan een enorme geruststelling zijn.’

Lees Parel

De onderzoeksgroep van Monique den Boer legt data eenduidig systematisch vast. Dat leidt tot tijdwinst én hechte samenwerking. Deel 2 van een tweeluik over open science.

Lees het artikel

Wat kan er wel en niet met de nieuwste methoden van DNA-onderzoek? Voorlichtingsmateriaal maakt artsen en patiënten hierin wegwijs, vertelt klinisch geneticus Marjolein Kriek.

Lees het artikel

Ben ik verslaafd aan gamen? Jongeren kunnen dat zelf testen op gameninfo.nl. Tony van Rooij vernieuwde de test op basis van voortschrijdend wetenschappelijk inzicht.

Lees het artikel
Parel

Levensvragen bespreken is belangrijk voor patiënten in de palliatieve fase. Een digitale leeromgeving biedt zorgverleners handvatten.

Lees Parel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: Hille Voss van het Nivel, die dit jaar in Australië werkte.

Lees Buitengaats
Column

Huisstof zit vol microplastics. Mogelijk beïnvloeden die menselijke weefsels. Hoog tijd voor meer onderzoek, vindt Fransien van Dijk.

Lees column

Abonneren op Mediator

U kunt zich aanmelden voor ons webmagazine Mediator.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website