Het effect van antibiotica bij pasgeborenen ijlt nog lang na in hun lichaam, ontdekte kinderarts Marlies van Houten. Maar het ene middel is het andere niet.

Lees het artikel

Het Preventieprogramma van ZonMw bestaat twintig jaar. Voorzitter Henk Garretsen van de programmacommissie blikt terug en kijkt vooruit.

Lees het artikel

Meer kennis is nodig over de effecten van ziekten en behandelingen van ouderen, signaleren senioren, medisch specialisten en verpleegkundigen. Dat maakt individueel afgestemde zorg mogelijk.

Lees het artikel

Hoe te doseren bij dialysepatiënten: KNMP stelt adviezen op voor 235 geneesmiddelen

Lees het artikel

Een scheefstaand neustussenschot rechtzetten is een gangbare kno-operatie. Nijmeegse onderzoekers leverden het bewijs dat de ingreep ook echt werkt.

Lees het artikel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: Lucas Hermans, gedetacheerd bij de Ndlovu Care Group in Elandsdoorn, Zuid-Afrika.

Lees Buitengaats

Daalt het welzijn van jongeren in Nederland, net als in Scandinavië, Groot-Brittannië en de VS? Onderzoekers aan de Universiteit Utrecht proberen die vraag te beantwoorden.

Lees het artikel
Column

Wetenschap krijgt pas echt impact als degenen om wie het gaat kunnen meedenken over de onderzoeksvraag, betoogt Dike van de Mheen.

Lees column

Abonneren op Mediator

U kunt zich aanmelden voor ons webmagazine Mediator.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website