Wijkverpleegkundigen hebben een leidende rol in vernieuwingen binnen de thuiszorg. Nurses in the lead helpt ze die rol op zich te nemen.

Lees het artikel

Borstkankerpatiënten die flink bewegen, zijn minder moe. Dat blijkt uit onderzoek waarbij de ‘inactieve’ controlegroep op een nieuwe manier is geworven.

Lees het artikel

De meeste ondervoede ouderen wonen thuis, laat een groot Europees onderzoek zien. Coördinator Marjolein Visser pleit voor actievere opsporing van ondervoeding.

Lees het artikel

Een nieuwe app laat pubers wél op tijd hun astmamedicijn gebruiken. Ellen Koster van de Universiteit Utrecht vertelt hoe het werkt.

Lees het artikel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: Gwenny Verstappen, immunologisch wetenschapper in Melbourne, Australië.

Lees Buitengaats

Beter medicijngebruik dankzij nieuwe zorgverlener: geslaagde proef met apotheker-farmacotherapeut in de huisartsenpraktijk.

Lees het artikel
Column

Welke kennis over zorg en welzijn is nu echt van belang voor gemeenten? Jan Overweg waakt over de ‘gemeentevriendelijkheid’ van ZonMw-programma’s.

Lees column

Abonneren op Mediator

U kunt zich aanmelden voor ons webmagazine Mediator.

Abonneren

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website