Een nieuwe cognitieve gedragstherapie voor tinnitus blijkt goed te werken. De kwaliteit van leven en gemoedstoestand van de patiënten verbeteren significant. Sinds kort wordt de therapie vergoed door de zorgverzekering.

Lees het artikel

Diverse regio’s hanteren in de hulpverlening aan gezinnen de methode 1Gezin1Plan. Ouders en professionals zijn tevreden, maar de beoogde samenwerking tussen hulpverleners blijft lastig.

Lees artikel

Aanmelden op Mediator

U kunt zich abonneren op ons webmagazine Mediator.

Aanmelden

De behandeling van ouderen mist vaak wetenschappelijke onderbouwing. Internist ouderengeneeskunde Simon Mooijaart wil hierin verandering brengen.

Lees artikel

Het NeuropsychoanalyseFonds verbindt neurologisch onderzoek en psychoanalytische kennis. Een eerste samenwerkingsproject laat zien dat dromen helpt om zelfbewuste emoties als schuld en schaamte te verwerken.

Lees artikel

Als een miskraam wordt opgewekt met medicijnen, blijven soms restanten achter in de baarmoeder. Wat is dan beter: afwachten of curetteren? Het AMC zocht het uit.

Lees artikel

Opsporing van slapende tuberkelbacillen: proef met screening om actieve tbc te voorkomen

Lees artikel
Parel

Een list in de strijd tegen asbestkanker - Joachim Aerts ontvangt ZonMw-Parel

Lees Parel
Buitengaats

Veel wetenschappers werken enige tijd in den vreemde. Wat valt ze daar op? Deze keer: Amerikaanse Sara Pulit, postdoc bij het UMC Utrecht

Lees Buitengaats
Column

Om de zorg te organiseren rond de mens moeten hulpverleners elkaar verstaan. Dat vraagt om nieuwe taal, stelt Mirella Minkman.

Lees column

Meer bevindingen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website