Ga direct naar de inhoud Ga direct naar het hoofdmenu Ga direct naar het zoekveld
 
Verdiep uw kennis, verbreed uw blik

Master of Public Health start in september 2017

De Master Public Health (MPH) start woensdag 6 september 2017 in Utrecht. Deze tweejarige deeltijdopleiding richt zich op ambitieuze professionals in de publieke gezondheidszorg die toe is aan een volgende stap in hun carrière. Deelnemers leren wetenschappelijke kennis vertalen naar vernieuwingen. Wie ook strategisch wil leren opereren in het professionele, beleidsmatige en politieke krachtenveld is welkom bij de opleiding Master of Public Health. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/mph, downloaden de folder, bekijken het filmpje op Youtube of nemen contact op met de NSPOH, telefoon 030-8100500.

Samen leren, samen werken

Deelnemers zijn afkomstig uit verschillende organisaties in de publieke gezondheidszorg. Dat versterkt het multidisciplinaire karakter van de opleiding.

Topdocenten uit wetenschap en praktijk

Het docententeam bestaat uit mensen die hun sporen in de publieke gezondheid ruimschoots hebben verdiend en die als geen ander weten hoe je beleid, onderzoek en praktijk verbindt, zoals prof.dr. Niek Klazinga AMC-UvA, prof.dr. Eddy Houwaart, MUMC, prof.dr Silvia Evers, Maastricht University, prof.dr. Klasien Horstman, Maastricht University, dr. Maaike de Vries, RIVM, prof.dr.ir. Lex Burdorf, Erasmus Medisch Centrum, drs. Marjolein Verstappen, directeur Achmea Foundation en prof.dr. Henk Garretsen, Tilburg University.

Praktijkgericht en up-to-date

Het curriculum bestaat uit drie blokken van modules en een onderzoek. Modules kunnen ook los gevolgd worden. Aan de hand van de eigen werksituatie werkt de deelnemer aan verdieping van kennis en vaardigheden over de analyse van volksgezondheidsproblemen, ontwikkeling van beleid en de borging ervan. De deelnemer verricht zelf ook een onderzoek op een onderwerp uit de eigen werkpraktijk.

Internationaal erkend

De Master Public Health en de NSPOH zijn Europees geaccrediteerd door APHEA. Dit keurmerk geeft extra status aan het diploma en vergroot de kans op een internationale loopbaan. Drie programma-adviseurs borgen de (wetenschappelijke) kwaliteit van de opleiding en jdragen bij aan de ontwikkeling en samenhang van de opleidingsonderdelen: prof.dr.ir. Lex Burdorf, Erasmus Medisch Centrum, prof. Dr. Henk Garretsen, Tilburg University en prof.dr. Niek Klazinga, AMC-UvA.

Naar een gezonde Nederlandse bevolking

‘Door de Master of Public Health kan ik me in de wereld van de publieke gezondheidzorg ontplooien. Mijn werk in de praktijk is vaak pionieren. De opleiding inspireert mij om betere professionele keuzes te maken. Dat helpt me om beleid te maken dat aansluit bij de behoeften van burgers. Ik  werk nu aan mijn eigen onderzoek.’
Neelke Krijgsman-van den Broek, sociaal verpleegkundige
Dienst Gezondheid & Jeugd, Dordrecht
Deelnemer MPH

Persoonlijk en gastvrij

Voor meer informatie klik op