Ga direct naar de inhoud Ga direct naar het hoofdmenu Ga direct naar het zoekveld
 
De Hersenstichting opent

Call voor onderzoeksvoorstellen ‘Snel beter behandelen’

Snel Beter Behandelen is gericht op ‘Het optimaliseren van bestaande behandelingen en het ontwikkelen van nieuwe behandelingen, die binnen vijf jaar in de kliniek toegepast kunnen worden’.

Binnen dit programma bestaan 4 mogelijkheden voor subsidieaanvragen:

  1. ‘call 1 SBB- Algemeen’  vooraanmeldingen voor de behandeling van alle hersenaandoeningen kunnen ingediend worden. Deadline indiening vooraanmeldingen is 18 april 2017 om 12.00 uur. Er is een budget van € 1.000.000 voor subsidies beschikbaar. Subsidies zijn minimaal €50.000 en maximaal € 300.000.
  2. ‘call 2 SBB- Bewegingsstoornissen’ voor vooraanmeldingen binnen het programmakader bewegingsstoornissen is een budget van €300.000 beschikbaar. Deadline indiening vooraanmeldingen is 18 april 2017 om 12.00 uur.  
  3. ‘call 3 SBB- PPS-toeslag’ voor aanvragen vanuit Publiek-Private samenwerkingsverbanden. Deadline indiening uitgebreide aanvragen is 18 april 2017. Er is een budget van € 163.000 voor één of meerdere subsidies gereserveerd.
  4. call 4 SBB- SCA3’ voor aanvragen specifiek gericht op SCA3. Er is een budget van maximaal €150.000 voor één subsidie beschikbaar. Deadline indiening uitgebreide aanvragen is 5 juni 2017 om 12.00 uur.

Let op: raadpleeg voor de specifieke planning, subsidievoorwaarden, aanvullende programmacriteria en selectieprocedure de betreffende call pagina! Ook de betreffende vooraanmeldings- of aanvraagformulieren vindt u hier: https://wetenschap.hersenstichting.nl/subsidievormen/programma-snel-beter-behandelen 

Algemene voorwaarden:

•    Alle vooraanmeldingen/ aanvragen moeten voldoen aan het onderzoeksprogramma ‘Snel Beter Behandelen’. Voor calls 2, 3 en 4 gelden aanvullende voorwaarden.
•    Indienen van vooraanmeldingen/ aanvragen als PDF inclusief bijlagen in de Engelse taal kan ingediend worden per email aan E-mailaanvraag@hersenstichting.nl.
•    Het aan te vragen bedrag is afhankelijk van de subsidiemogelijkheid waar u een aanvraag voor indient. Het aan te vragen bedrag staat in verhouding tot de studie en de te verwachten opbrengsten.
•    De aanvragers zijn gepromoveerd én hebben een aanstelling bij een onderzoeksinstelling.
•    Een aanvrager/ mede- aanvrager mag in 2017 maar op één van de calls binnen het programma Snel Beter Behandelen indienen. Het is aan de aanvrager welke call hij/ zij kiest.
•    De betrokkenheid van ervaringsdeskundigen (patiënten) bij het schrijven en opzetten van de studie is één van de voorwaarden.
•    Het management team van de Hersenstichting beslist welke aanvraag gehonoreerd wordt op basis van het WAR advies.
•    Voor vragen kunt u contact opnemen met
mw. E. Rasens: E-mailaanvraag@hersenstichting.nl.