Ga direct naar de inhoud Ga direct naar het hoofdmenu Ga direct naar het zoekveld
 

ActiefPlus: 50-plus effectief in beweging

Actief Plus is een theoretisch onderbouwde en evidence-based beweegcoach op afstand die 50-plussers motiveert meer te gaan en te blijven bewegen. Vijf regionale organisaties bieden nu Actief Plus aan in hun regio. De Open Universiteit zet zich de komende jaren in de interventie nog breder te verspreiden.

Gebruikers van Actief Puls ontvangen, op basis van door hen ingevulde vragenlijsten, drie keer een advies-op-maat (online of per post) waarmee zij bewust worden gemaakt van hun eigen beweeggedrag, en aan de hand van hun persoonlijke karakteristieken en behoeften gemotiveerd worden om meer te gaan en te blijven bewegen. Dit blijkt te werken! Deelname is laagdrempelig, goedkoop en 50-plussers komen daadwerkelijk in beweging.

ActiefPlus gaat landelijk

In 2015 zijn diverse (intermediaire) organisaties gezocht om de effectieve Actief Plus interventie zo breed mogelijk te implementeren onder de 50-plussers in Nederland. Hiertoe is een businessplan geschreven en werd het erkenningstraject bij het Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM succesvol doorlopen. Het implementatietraject heeft er toe geleid dat 5 regionale organisaties besloten hebben om Actief Plus aan te bieden in hun regio. De Open Universiteit zet zich de komende jaren in de interventie nog breder te implementeren

Projectleider: Lilian Lechner