Ga direct naar de inhoud Ga direct naar het hoofdmenu Ga direct naar het zoekveld
 
Win € 75.000 met nieuw zorg en welzijnsidee voor oudere migranten

Nationale Zorgvernieuwingsprijs

Heeft u een vernieuwend idee om beter te zorgen voor het welzijn van oudere migranten? Stuur uw idee in vóór 26 april 2016 via www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl. De winnaar krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren. Bovendien krijgen alle kanshebbers hulp om hun idee gerealiseerd te krijgen. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds. 

De opdracht 

Kom met een vernieuwend zorg-en-welzijnsidee om beter aan te sluiten bij de vragen en behoeften van oudere migranten. Bedenk bijvoorbeeld hoe je in dagbesteding, zorg aan huis of zorg in de laatste levensfase echt rekening kunt houden met culturele verschillen. Elk idee is welkom, zolang het maar vernieuwend is.

Waarom dit thema? 

Oudere migranten vormen een kwetsbare groep. Door de vergrijzing groeit hun aantal snel. Extra aandacht voor hen is nodig. Zij zijn vaak minder gezond en hebben onvoldoende toegang tot zorg en welzijn. En er is nog te weinig oog voor wat zij en hun familie nodig hebben. 

Te winnen prijs

De winnaar krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs helpt ook andere kanshebbers verder te komen. Zij krijgen tips in het Zorgvernieuwingsatelier om hun idee uit te werken en worden op het spoor gebracht van mogelijke financiers. 

Wie kan insturen?

Iedereen kan insturen, bijvoorbeeld huisartsen, wijkteams, verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, vrijwilligers en leidinggevenden. Zolang er maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert. 

Goede ideeën verdienen een kans 

Elke twee jaar organiseren ZonMw en VSBfonds de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs biedt goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans. Er is vaak geen tijd en geld om goede ideeën uit te werken. Of het is niet duidelijk hoe je van een idee naar een haalbaar plan komt. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan. 

Meer informatie