Ga direct naar de inhoud Ga direct naar het hoofdmenu Ga direct naar het zoekveld
 

Nieuwe programma’s voor JGZ en gehandicaptenzorg

26 maart 2015
ZonMw gaat 2 nieuwe programma’s uitvoeren. Versterking Uitvoeringspraktijk Jeugdgezondheidszorg start in het eerste kwartaal van 2015. Later dit jaar begint Gewoon Bijzonder, het Nationaal Programma Gehandicapten.

Het programma Versterking Uitvoeringspraktijk Jeugdgezondheidszorg heeft tot doel innovatieve werkwijzen in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) te onderbouwen en verder te ontwikkelen. In het eerste kwartaal 2015 komt er een oproep voor projectideeën om de effecten van het adolescentencontactmoment te onderzoeken. In het tweede kwartaal volgen oproepen voor andere projectideeën. 

Blijven vernieuwen

Versterking Uitvoeringspraktijk Jeugdgezondheidszorg bouwt voort op het programma Vernieuwing Uitvoeringspraktijk Jeugdgezondheidszorg. De resultaten daarvan zijn gebundeld in het digitale magazine JGZ samen blijven vernieuwen

Gewoon Bijzonder

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ZonMw ook opdracht gegeven een Nationaal Programma Gehandicapten te ontwikkelen, onder de naam Gewoon Bijzonder. Doel is het opdoen, toepassen en verspreiden van kennis om de zorg en begeleiding te verbeteren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Een programmacommissie werkt momenteel aan een programmavoorstel. Dit wordt naar verwachting in april aan VWS aangeboden.